Effect Code
1000 Simoleons (unpatched game version) =klapaucius
1000 Simoleons (patched game version) =rosebud
Add new family history stat to the current family =hist_add
Appends the route destination list to AllRoutes.txt every time a route is found =write_destlist
Architecture tools automatically set the level as needed =auto_level
Automatically import and load indicated FAM file import =
Automatically load indicated house, no questions asked =house
Check and fix required lot objects =prepare_lot
Completely flush app to VM file when running Windows NT =flush
Crash game =crash
Create moat or streams =water_tool
Create shrunk_text_#.bmp files =shrink_text
Create-a-character mode =edit_char
Display personality and interests = interests
Draw all animation frames disabled =draw_all_frames off
Draw all animation frames enabled =draw_all_frames on
Draw colored dots at each person’s origin =draw_origins
Dump entire memory to core_dump_[date:time].txt =core_dump
Dump selected person’s most recent list of scored interactions to a file =dump_happy
Dump selected person’s motive contribution curve to a file =dump_mc
Enable debug flag to show outcome choice dialogs for social interactions =debug_social
End sim logging =sim_log end
Execute “file.cht” file as a list of cheats =cht
Floorable grid disabled =draw_floorable off
Floorable grid enabled =draw_floorable on
Force an assert for testing =assert
Log animations in the event log window =log_animations
Map editor disabled =map_edit off
Map editor enabled =map_edit on
Move any object =move_objects on
No tutorial object generation when tutorial house is loaded =tutorial off
Prevent web browser crashes =browser_failsafe
Preview animations disabled =preview_anims off
Preview animations enabled =preview_anims on
Programmer stats =tile_info
Quit game =quit
Read in behavior tuning constants from Tuning.txt #import
Rebuilds entire control panel/UCP from scratch rebuild_cp
Refresh the BMP_ resources for all people whose IFF files are writable refresh_faces
Rematch dependent textures and regenerate bitmaps for all user characters refresh_textures
Restore tutorial restore_tut
Rotate camera rotation
Routing debug balloons disabled route_balloons off
Routing debug balloons enabled route_balloons on
Run series of random operations on unhoused families fam_test
Save currently loaded house =save
Save family history file =history
Say “plugh” =plugh
Say “porntipsguzzardo” =porntipsguzzardo
Say “xyzzy” =xyzzy
Selected person’s path =displayed draw_routes on
Selected person’s path hidden =draw_routes off
Set event logging mask =log_mask
Set free thinking =level autonomy
Set game speed =sim_speed
Set grass change value =edit_grass :
Set grass growth =grow_grass
Set lot size =lot_size
Set maximum milliseconds to allow simulator =sim_limit
Set sim speed =sim_speed
Set time of day (unpatched game version) =set_hour
Set z offset for thought bubbles =bubble_tweak
Sets the neighborhood directory to the path =
Sets up the borders of the lot with non-editable flag. Requires rotation =lot_border
Sets whether menu items appear for in use objects =allow_inuse
Show memory view window in debug builds of the game =memview
Start sim logging =sim_log begin
Swap the two house files and updates families =swap_houses
Ticks disabled =sweep off
Ticks enabled =sweep on
Tile information displayed =tile_info on
Tile information hidden =tile_info off
Toggle allowing visitors to be controlled using the keyboard =visitor_control
Toggle assets report= report_assets
Toggle automatic object reset feature =auto_reset
Toggle calls to PeekMessage within sim loop =sim_peek
Toggle camera mode =cam_mode
Toggle display of unavailable interactions in person control menus =all_menus
Toggle music =music
Toggle object compression in save file =obj_comp
Toggle quaternion transformations =quats
Toggle sound log window =sound_log
Toggle sounds =sound
Toggle web page creation =html
Total reload of people skeletons, animations, suits and skins =reload_people
Trigger sound event =soundevent
Write out an RTE file every time a route is found write_routes
Write out behavior tuning constants to Tuning.txt #export

Quick money
Enable cheat mode and enter the klapaucius or rosebud code. Display the cheat prompt again and type !;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!:!;! (up to sixty total commands may be entered). Enable cheat mode and enter klapaucius;: or rosebud;: as a code. Then hold [Enter] so that “No such cheat” begins to flash. Keep the key held to gain up to 99 million simolians.

nah,teman teman yg suka the sims 1,aku punya trik lebih baik untuk menambah uang langsung 9,999,999:
10 LANGKAH JITU CHEAT THE SIMS ALA YUDHA
KETERANGAN”CE=CHEAT ENGINE

1.masuk the sims 1

2.buat keluarga

3.setiap rmh pasti di beri uang mis,saat beli rmh sisa uang hanya $12,000,nah tmn2 skalian pake cheat klapaucius cr’a pencet ctrl+shift+c bersamaan,ya sampai uang’a 25,000 lah,pencet ctrl+shift+c terus terusan,sampe 25,000,lalu minimize.pencet start aja yg di keyboard,tapi jgn keluar loh tetep di rumah yg kalian pilih.

4.tmn tmn sekalian cr di google cheat engine.

5.buka CE’a lalu klik tanda seperti komputer di atas kiri di bawah tulisan file,lalu cari tulisan’a the simsblablabla,tekan open.

6. tulis di bwh tulisan value (HATI2X VALUE’A YG ADA DI BAWAH TULISAN NEW SCAN DAN NEXT SCAN LHO CR AJA YG D TENGAH) jumlah uang yang lu punya mis $25,000 tadi,klik first scan.

7.masuk ke sims beli apa aja asal jgn yg mahal,mis sisa uang’a tinggal 20,000,minimize lagi,tulis sisa uang 20,000 tadi di bawah tulisan value,lalu next scan ,sampai ada tulisan yang warna hijau n hitam,tp kalau hijau’a banyak,masuk aja lg ke sims’a habisin uang’a mis jd tinggal 17,589.

8.biasanya paling minimal 2 kali pk CE baru ada tulisan ijo’a,kalo masih banyak ya terus aja lakuin perintah kayak no 7,tapi uang’a g boleh kurang dari 12,600.

9.nah kalau udah di sebelah kiri ada tulisan address n value dan di bawah tulisan itu ada addres yg warna hitam yg biasanya lebih bnyk dr pd yg ijo,nah klik 2 kali tulisan yg berwarna ijo’a,lalu tulisan yg kita pencet itu akan nongol di bagian paling bawah yg ada tulisan frozen,dsb.klik 2 kali lg tulisan yg nogol di bawah td.

10.setelah itu pasti bakal muncul tabel keci tulisan’a CHANGE THE DESCRIPTION TO:
nah setelah itu tulis uang yg mau kalian dapetin mis,CHANGE THE DESCRIPTION TO:9999999,inget loh tanpa rp,angka doang,tanpa ttk,koma dsb.,setelah itu dibawah tulisan frozen ada kotak kecil nah ceklis aja,stlh itu masuk ke sims lg,pake ctrl+shift+c bersamaan,tulis cheat klapaucius,lalu otomatis uang kalian langsung $9,999,999 ,enak kan?tapi inget loh uang maksimal hanya sampe 9999999,kalo lebih walau berhasil di sims uang’a ttp 9999999,TEKI !!!